Logo

Syltning af rødbeder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg rødbeder
4 dl rødvinseddike
4 dl lagereddike
100 gram honning
150 gram sukker
4 fed hvidløg
2 chili
1 lille stykke kanel
1 lille stykke ingefær
100 gram perleløg
½ spsk sort peber
1 spsk salt
timiankviste
(evt.) Atamon
 

Rødbederne koges møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 minutter.
Vandet hældes fra, og koldt vand hældes over.
(lad rødbederne stå lidt under rendende koldt vand - dette bevirker at
cellerne får et chok, så rødbeden bliver ekstra mør.)
Rødbederne skylles, hvorefter skrællen gnides af.
Roden skæres af og rødbederne skæres i skiver og lægges i en skoldet
krukke, som inden er skyllet med Atamonvand.
De øvrige ingredienser kommes i en gryde og bringes til at småkoge i ca. 5 minutter.
Eddikelagen hældes over rødbederne med løg og andet tilbehør incl.
Trækker nu 10-12 dage i sylteglasset, før rødbederne er klar til brug.
Rødbederne kan nemt holde sig i køleskabet, men hvis man vil være sikre
på at de kan holde sig, kan der tilsættes Atamon til lagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her