Logo

Tørmarinader af urter og krydderier når du griller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De fleste marinader er baseret på olie og virker ved, at smagsstofferne siver ind i kødet, hvorimod tørmarinaderne gnides ind i kødets overflade, før det lægges på grillen. Man kan også tilsætte et stænk olie, så tørmarinaden bliver til en slags pa­sta, hvis man foretrækker det. Små snit i kødets overflade øger tørmarinadens virkning. Dæk kødet eller fisken med tørmarinaden og lad det stå i ca. 1 time, før det grilles, for at opnå det bedste resultat. Men hvis du har lidt travlt, kan du godt afkorte el­ler helt udelukke trækketiden, da tørmarinader trænger hurtigere ind i kødet end traditionelle mari­nader og derfor giver smag i løbet af et øjeblik.

Da de fleste tørmarinader udelukkende tilberedes af tørre ingredienser, er der ikke meget vundet ved at lave dem i forvejen, men hvis der skulle blive noget tilovers, kan det holde sig i adskillige uger, hvis det opbevares i en lufttæt beholder og stilles i et køligt, tørt skab. Tørmarinader er sjove, fordi de kan sammensættes på utallige måder. De følgende opskrifter giver dig nogle rettesnore for, hvilke mængder der skal bruges, og med dem i tankerne er det kun dit køkkenskab og eventuelt din have, der sætter grænserne.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.974 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her