Logo

Tapenade og pesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tapenade:
250 gr. sorte oliven uden sten
100 gr. kapers
75 gram ansjosfiletter i olie
2 fed hvidløg
5 spsk ekstra jomfruolivenolie
friskkværnet sort peber
evt. 2 spsk cognac

Ansjoserne skylles godt og grundigt for salt under vandhanen og kommes sammen med alle de øvrige ingredienserne - undtagen olien - i en foodprocessor. Mal til fin pasta og tilsæt så under lav hastighed olien i en tynd stråle. Sættes derefter køligt i en skål og serveres på enten ristet eller frisk landbrød.

Pesto (Pistou):
1 bundt basilikum
5 fed hvidløg
30 gr. pinjekerner
100 gr. revet parmesan
½ dl jomfruolivenolie
salt og friskkværnet peber.

Alle ingredienserne undtagen olien blendes. Til sidst tilsættes olien under omrøring. Pistouen eller pestoen, som den kalder den på italiensk, serveres blandet godt ned i friskkogt, dampende varm pasta.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.819 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her