Logo

Tepraliner - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gaveide  til livsnydere

Gaveide  til livsnydere

 

50 g smør

250 g chokolade, mørk

1¼ dl piskefløde

2 spsk assate

½ tsk stødt ingefær

*

A. Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt.

Hak chokoladen groft.

 

B. Kog fløde, te og ingefær op, si det og smelt chokoladen i det.

Massen må ikke koge.

 

C. Lad massen køle af.

Fordel det bløde smør i små klumper over chokolademassen.

Pisk det hele skummende med en el pisker.

 

D. Hæld chokolademassen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt små rosetter ud i små papir- eller stanniolforme.

 

E. Stil dem i køleskabet i mindst 2 timer, indtil chokoladen er blevet fast igen. Chokolade med te holder sig i køleskabets grønsagsboks godt pakket ind i ca. to til tre uger.

 

Per stk. 288/69 kJ/kcal. 0 g protein. 5 g fedt. 4 g kulhydrat. 0 g fibre.

 

Variationer

 

Romkugler

Brug kun 1 dl piskefløde og tilsæt ¼ dl rom, udelad teen. Stil den færdige chokolademasse koldt i mindst 2 til 4 timer inden videre forarbejdning.

Form chokoladen til kugler og tril dem i kakao.

 

Appelsintrøfler

Til appelsintrøflerne bruges hverken te eller ingefær, men kun fintrevet appelsinskal fra en usprøjtet appelsin. Øg samtidig smørmængden med 50 g. Fyld trøffelmassen i små forme.

 

Mokkapraliner

Udelad te og ingefær, tilsæt 2 spsk pulverkaffe. Tilsæt evt. cognac.

 

Tips: Sørg for at disse chokolader, som mest består af smør og chokolade, opbevares godt nedkølet. Deres dejlige udseende, men også smagen, vil lide under høje temperaturer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.095 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her