Logo

Teriyaki sauce - Teriyakisauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Teriyaki sauce - Teriyakisauce

 

Du kan selv lave en god teriyaki sauce: Teriyaki-sauce er en klassiker i det asiatiske køkken. Den kan købes i de fleste supermarkeder, men er virkelig nem at lave selv – og smager meget, meget bedre.

 

#

1 dl sojasauce

½ dl vand

½ dl mirin (japansk risvin) eller sherry

3 spsk brun farin

1 spsk honning

1 spsk majsstivelse

2 tsk fintrevet ingefær

1 tsk knust hvidløg

1 tsk sesamolie

*

Bland alt i en gryde, og kog det igennem under omrøring.

Afkøl, og opbevar i køleskab.

 

Teriyaki sauce - Teriyakisauce

 

Den hakkede ingefær, der koger med, giver en skøn, frisk smag, og tilfører frugtige nuancer til den salte soja. I den første udgave af opskriften var der kun en spiseskefuld ingefær, men hver gang jeg laver en ny portion teriyaki-sauce, øger jeg mængden. Senest har jeg justeret opskriften til at indeholde 4 tsk hakket ingefær, og vi har ikke nået max-grænsen endnu …

 

Teriyaki-saucen er meget velegnet til kylling – særligt hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – eller til laks og dampede grønsager … Ja, herhjemme bliver teriyaki-saucen faktisk brugt til stort set alle retter. En lille bonus til sundheden – udover alle de gode ting fra ingefæren – er, at du kan spare på saltet – sojaen gør arbejdet.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (12 stemmer)
Siden er blevet set 14.712 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her