Logo

Thebirkes 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g hvedemel
100 g smør
25 g sukker
1 æg
50 g gær
½ tsk salt
1 dl mælk

Pynt:
æg
birkes

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen rulles derefter ud i et stykke på ca. 20x65 cm.
Overfladen pensles med æg.
De yderste tredjedele foldes ind over hinanden således at dejen er i tre lag.
Den sammenlagte dej vendes med bunden i vejret, pensles med æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en plade, tildækkes og hæver til dobbelt på et lunt sted. Bages på nederste rille ved 220°C i ca 12 min.
Man kan evt. springe hævningen over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.571 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her