Logo

Tofu - Tufo - Okara

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

sojabønner
koldt vand
1 tsk kalciumsulfat opløst i 1 spsk vand pr. liter sojamælk

En del sojabønner vaskes og sættes i blød i koldt vand ca. 10 timer.
Bønnerne blendes med tre dele frisk vand.
Efter blendningen tilsættes yderligere seks dele vand, og det hele koges i 10-15 min.
Massen filtreres gennem et viskestykke eller et klæde.
Mens sojamælken endnu er varm, tilsættes 1 tsk kalciumsulfat opløst i 1 spsk vand pr. liter sojamælk.
Lad det stå i 10 min. og rør en-to gange forsigtigt rundt hvert andet minut.
Vallen hældes fra, og tofuen læggesi en si, omsluttet af et viskestykke.
En tung genstand, fx. en sten lægges ovenpå, og tofuen presses i ca. en time.
Læg tofuen i en skål vand i fire-fem timer.
Spis tofuen frisk - så smager den bedst.

Tips: Under fabrikationen ef tofu opnåes i øvrigt også et andet spændende stof - okara. Det er det der bliver tilbage i viskestykket, når sojamassen filtreres efter kogning. Okara er meget rig på fibre og vitaminer og kan anvendes i bagværk - eller tørret som bestanddel i müsli

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.653 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her