Logo

Tomatsalat med mozzarella af bøffelmælk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tomatsalat med mozzarella af bøffelmælk

8 store modne tomater
nogle basilikumblade
mozzarella af bøffelmælk
marinade med tidselfrøolie
 
Marinade med tidselfrøolie:
1 spsk hvidvinseddike med estragon
lidt hakkede friske krydderurter (fx. persille, dild, kørvel, purløg)
3 spsk tidselfrøolie/ vindruekerne­olie
1 stort bundt dild
salt og peber
evt. et forårsløg, der snittes fint, som man lader trække i eddi­ken i nogle minutter, så den lidt gen­nemtrængende smag forsvinder.
 
Lidt om retten
Det kan godt virke lidt overrasken­de, at italienerne fremstiller bøffel­mælksost - ja, at man overhovedet holder bøfler som husdyr i Italien, men faktisk er der en temmelig stor produktion af denne ost, som sæl­ges til kendere. Mozzarella af bøf­felmælk adskiller sig fra den almin­delige italienske komælksmozza­rella ved at være mere cremet og have mere karakteristisk og interes­sant smag.
 
Lidt om sundhed
Tidsefrøolien i marinaden er den af de flerumættede olier, der er mest umættet. Samtidig har olien et højt indhold af E-vitamin. Den er tem­melig neutral i smagen og kan der­for fint erstattes af den billigere vindruekerneolie, der også har en fin ernænngsmæsslg sammensætnmg. + naturen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her