Logo

Tomatsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg fuldmodne tomater
½ kg løg
1 ½ l grundsuppe
1 laurbærblad
1 hel nellike
1 kvist timian
2 fed hvidløg
8 hele peberkorn
½ tsk muskat
salt.
Tilbehør: kødboller, hvidløgsflûte.

Vask tomaterne og skær dem i mindre stykker. Pil løgene og del dem i kvarter. Læg begge dele i en gryde og hæld suppe ved. Tilsæt alle krydderierne.
Lad suppen småkoge mindst 1 time, gerne 3-4 timer. Koger den for meget ind, spæder man op med mere vand.
Hæld suppen op i en sigte og gnid tomater og løg igennem. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den igennem. Smag til med evt. flere krydderier.

Kødboller: 200 g finhakket oksekød, salt, peber, 2 spsk vand, 1-2 spsk rasp, ¼ tsk muskat.

Ælt kødet med salt, peber, muskat, vand og rasp. Tril det til små kødboller, og kog dem i den siede tomatsuppe 6-8 min.

Variation:
Hvidløgsflûte: Snit flûte i skrå skiver, ikke helt 1gennem. Rør 25-50 g blødgjort smør med 1-2 fed knust hvidløg. Smør et tyndt lag smør på hver skive. Sæt flûten på pladen midt i ovnen ved 225° i 6-8 min.

Osteflûte: Tilberedes som hvidløgsflûte, blot røres 2-3 spsk reven parmesanost i smørret i stedet for hvidløg.
Suppen kan tilberedes af bløde puretomater el. 2 ds henkogte flåede tomater
(½ kg ds ). Tag de hele krydderier op og findel suppen i en blender evt. ad to gange i stedet for at purere den.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.265 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her