Logo

Toscake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hvedemel
75 g smør
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
200 g mandler
100 g hasselnødder
2 dl sukker
2 spsk sirup
100 g smør
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk

Bland hvedemel og fedtstof til en grynet masse i køkkenmaskinen eller med en gaffel i en skål.
Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen.
Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile under folie i mindst 30 min. Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 min.
Skyl dem med koldt vand i et dørslag. Smut dem og lad dem køle på et stykke køkkenrulle.
Rist dem på en plade ved 200°C i ca 8 min.
Rist hasselnødderne i en bradepande i ca 8 min og gnid dem i hænderne så skallerne går af.
Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca 22 cm i diameter.
Form en bølget kant op ad formens kant og lad den hvile i 10 min.
Bland sukker, sirup, fedtstof, hvedemel i en gryde.
Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge.
Kom mandler og nødder i formen og hæld toscadejen over.
Bag pien ved 200°C på nederste rille til den er gylden , 15-20 min. Serveres kold

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her