Logo

Tunfrikadeller med ærteremoulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tunfrikadeller med ærteremoulade

 

Prøven helt ny måde at spise tunfisk på. Bland det med æg, rasp og krydderier og form farsen ti/lækre, kuglerunde frikadeller.

4-8 personer. Arbejdstid: 30 min.

 

#

2 dåser tunfisk i vand eller olie

1 æg

1 løg

6 kviste timian

1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal)

¼ tsk salt

friskkværnet peber

1+2 dl rasp

1 dl mælk

3 spsk olie

 

Remoulade:

250 g ærter

2 spsk kapers

1 bundt purløg

2 dl cremefraiche 18 %

 

Tilbehør:

1 agurk

2 gulerødder

citronbåde

*

 

Dryp tunfisken godt af i en sigte.

Rør tunkødet med æg, revet løg, hakkede timianblade, citronskal, salt, peber og 1 dl rasp.

Tilsæt mælk til farsen har en blød konsistens, men stadig er så fast, at du kan forme den til boller.

Form farsen til små boller på størrelse med en 5-krone, og tril dem i rasp.

Læg frikadellerne på en bageplade med bagepapir, og dryp dem med olie.

Bag frikadellerne i 20-25 min. ved 200 °C, til de er sprøde i skorpen.

 

Blend de optøede ærter med kapers, fintsnittet purløg og cremefraiche, og smag til med salt og peber.

Server tunfrikadellerne med ærteremoulade, rå grønsager i stave og citronbåde til at dryppe med.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.319 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her