Logo

Vaniljekranse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vaniljekranse

 

Prøv disse vidunderlige vaniljekranse bagt med mandelmel og smør.

40-75 stk, afhængigt af størrelsen. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 8-12 timer. Bagetid: 7-10 min. pr. plade

 

#

250 g sukker

250 g hvedemel

50 g kartoffelmel

50 g mandelmel

1 stang vanilje

250 g blødt smør

1 æg

*

 

Bland sukker, mel, kartoffelmel, mandelmel og kornene af vaniljestangen.

Tilsæt smør og æg, og ælt sammen til en glat dej.

Stil dejen køligt natten over.

 

Kør dejen gennem kødmaskinen med en kageplade med lille stjerne.

Skær stængerne i stykker på 8-10 cm, og form dem til kranse.

Sæt kagerne på bageplader med bagepapir.

 

Bag kagerne i ovnen ved 200 °C i 7-10 min. til de er let gyldne i kanten, og afkøl dem på en bagerist. Opbevar i kagedåser.

 

TIPS: Hvis du ikke har en kødhakkemaskine, kan du bruge en sprøjtepose med stjernetyl. Fyld den kun med lidt dej ad gangen, da det kan være lidt hårdt at trykke ud.

 

Du kan selv lave mandelmel: Skold og smut mandler, og hak dem meget fint i en hurtighakker eller foodprocessor.

 

Du kan bage flere plader ad gangen, hvis du sætter ovnen på 175 °C varmluft.

Husk, at vaniljekranse skal være ret lyse. 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her