Logo

Varm østerssuppe med 'touche-a-tout" af basilikum og gedetunge...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

dertil 'tete de moine" i klassisk" wofler"
 
4 østers, Fines de Claires
Saft af 1 citron
¼ bdt strimlet basilikum
150 g løg i tern
1 helt hvidløg halveret horisontalt
150 g flåede tomater
300 g blommetomater
1 spsk sukker
7 dl klaret hønse­fond
1 gulerod i brunoise
100 g selleri i brunoise
1 pk. "Feuille de brick" (1)
1 dl olivenolie
2 salte­de gedetunger
1 porre i brunoise
100 g tør gede­ost, fx. 'Tete de Moine"
Salt, peber
 
Sauter løg, hvidløg og tomater i olivenolie.
Tilsæt sukker og hønsefond og lad simre, til der er ca. 5 dl tilbage.
Pres gennem et dørslag og smag til med citron, salt og peber.
 
Blancher porre-, gulerods- og selleribrunoise mørt i saltvand og køl af i isvand.
Kog tungerne møre i vand eller bouillon i godt 1 ½ time.
Afkøl i kogelagen.
Pil hinden af, skær tungerne i passende stykker og kom dem i suppen.
Åbn østerserne og læg dem rå i den varme suppe lige inden servering sammen med grønsagsbrunoi­sen og basilikumsstrimler.
 
"Wofler": Bag 4 plader Feuille de brick i ovnen omkring et kræmmerhus i ca. 5 minutter ved 160ºC.
Høvl osten og fyld den i kræmmerhusene, så det lig­ner soft ice.
 
(1) Feuille de brick: En slags strudeldej. Kan være svær at skaffe, så brug evt. strudeldej i stedet.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her