Logo

Vikingekonens fiskesuppe med grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Opskrift til 8-10 pers
3,5 kg Hel fisk. fx. følgende. torsk, rødspætter, skrubber eller kuller.
4-5 l. havvand /saltet vand
En stor buket urter af følgende: Vild merian, vild timian og kvan (nye skud)
5-6 gulerødder
1 lille spidskål
2 løg (gerne vildløg og da 15 stk)
500 g frisk bælgede ærter
200 g hestebønner
½ l piskefløde
¾ l. valle fra kærnemælk
Groft salt, gerne sydesalt fra Læsø eller Mariager .
Den kraftige suppe:
Fiskehoveder, haler, finner og skind
Vand, salt, lidt blandede urter
 
Hestebønnerne sættes i blød natten over.
I blødsætningsvandet kasseres.
Fiskene renses og befris for haler, finner og hoveder og evt. skind.
Dette koges i en gryde for sig med lidt urter og salt.
Koges ca. 1 time under låg og suppen sies derefter fra.
Hestebønnerne koges ca. 30-45 min - Kogevandet kasseres.
Havvand/saltvand sættes over ilden.
De rensede fisk skæres i store stykker.
Eksempelvis skæres en middelstor rødspætte i fire stykker.
Vask grønsager og urterne.
Skær dem i skiver og strimler og hak urterne.
Læg fisk, ⅔ af urter, bønner og grønt (ikke ærterne), ½ l valle i samt den siede suppe i det næsten kogende vand.
Lad det koge til fiskene er møre,- og det tager ikke lang tid.
Tilsæt resten af grønsagerne og ærterne, piskefløde og valle m.v. og smag til med salt ca. 10 minutter før spisetid.
Lad det koge op i ca. 5-8 min. .
Vikingemad fra Limfjorden omkring 1000-tallet
Merete Boel Essenbæk

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her