Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad er sardeller?
  • Saltede sardiner
  • Saltede ansjoser
  • Syltede sprats
  • Små sild i lage og på køl
Svar: Både ansjoser og sardeller bliver fremstillet af flere forskellige småfisk af sildefamilien, ansjoser, sprats osv. Forskellen består i at de sydeuropæiske er saltede og lagt i olie (sardeller, Filetti di Acciughe), mens de nordiske er lagt i lage (ansjoser)og de smager helt forskelligt! (Man kan godt regne med, at der skal sardeller i syd- og ansjoser i nordeuropæiske opskrifter, selv om der bare står "anchovies")." Sardeller kan bl.a. bruges til anchoiade, en pasta til at dyppe grønsager i, eller som pizzasauce mm. eller på toast. Den består af: 1 dåse sardeller, lidt olie, 1 spsk kapers, lidt vineddike og evt. sorte oliven - alt skal bare moses, velbekomme :-)
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her