Logo

Ymerbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et virkelig let og luftigt brød med både smag og næring og mætter godt. Et godt frokostbrød.

 

1 ½ pk gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
3 dl ymer eller anden tilsvarende surmælksprodukt

3 dl lunken vand
45 g olie 
900 g hvedemel 
 
Gær, sukker, salt røres sammen til gæren er smeltet.
Lidt hvedemel ca 50 g røres i og blandes godt med ymer og lunken vand.
Lad det stå ca 5 min (dette SKAL gøres for at opnå et godt resultat)
45 g olie røres i nu og så hvedemel til dejen lige slipper skålen ca 800-900 g
Hæves til dobbelt størelse.
Formes i 2 brød i forme og efterhæves 20 min.
Bages ved 200ºC i 30-35 min.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her