Logo

Zigeunersteg i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg okseinderlår
100 g røget spæk
2 store syltede agurker
1 stort løg
1 gulerod
¼ selleri
4 dl vand
½ dl tokajer
1 spsk mild paprika
hvedemel
       
Skær spækket i strimler og spæk stegen med det.
Snit agurkerne i skiver og læg dem i bunden af den gennemfugtede stegeso.
Gnid stegen med salt og læg den i gryden.
Skær grønsagerne og løget småt ud og kom det ned omkring stegen.
Hæld vandet ved og strø paprika på.
Kom ¼ dl tokajer ved.
Læg låg på og lad kødet mørne i ca 1 ¼ time ved 250ºC.
Stegetiden er afhængig af kødets kvalitet og tykkelse.
Brug evt. et stegetermometer, så kødet kan blive passende stegt
Det skal vise 60ºC hvis kødet skal være rødt indvendigt, og 68 når man ønsker det gennemstegt.
Tag stegen op af stegesoen og si skyen over i en gryde, så grønsagerne kan
kastes bort.
Jævn saucen og smag den til med resten af tokajerne, salt, sukker og paprika.
Hertil spises spaghetti rystes i smør og en grøn salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her