Logo

Grahamsflûtes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsflûtes

 

2-3 stk. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1½ time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl kærnemælk

4 spsk knækkede hvedekerner

2 tsk salt

3 spsk olie

evt. 1 tsk løgpulver og ¼ tsk chilipeber eller 1-2 tsk paprika

175 g grahamsmel (3 dl)

ca. 300 g hvedemel (5 dl)

Til pensling:

1 æg

2-3 spsk knækkede hvedekerner

*

1. Smuldr gæren og udrør den i let lunet kærnemælk.

Pas på ikke at varme kærnemælken for meget, så skiller den.

Tilsæt knækkede hvedekerner, salt, olie, evt. krydderier og grahamsmel.

Ælt det godt sammen med en træske.

 

2. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt.

Stil den til hævning på et lunt sted i 30-40 min.

 

3. Ælt dejen sammen og form den til 2-3 lange tynde brød.

Læg dem på bagepladen belagt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 30 min.

 

4. Pensl brødene med æg og drys med knækkede hvedekerner.

Bag dem ved 225 °C i 15-20 min.

 

Tips: Knækkede eller hele hvedekerner kan overhældes med koghedt vand inden de æltes i dejen, så bliver de ikke så hårde. Lad dem trække med vandet ½ times tid.

 

Grahamsflûtes

 

Grahamsflûtes

1. Smuldr gæren og udrør den i lunet kærnemælk.

 

Grahamsflûtes

2. Tilsæt knækkede hvedekerner, salt, olie, evt. krydderier og grahamsmel.

Rør godt sammen.

 

Grahamsflûtes

3. Ælt dejen smidig med hvedemel til dejen slipper bord og hænder.

Stil den til hævning.

 

Grahamsflûtes

4. Form dejen til flûtes og lad dem efterhæve.

Snit og pensl dem. Bag dem som angivet i opskriften.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her