Logo

Honningis med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dl akaciehonning
3 spsk citronsaft
2 æg
3 dl piskefløde
 
Frugt:
2-3 kiwifrugter
3 friske ferskner (eller 3 konserverede)
½ kg jordbær
 
Sauce:
2 dl vand
1 dl sukker
1 stang vanilje
½ kg jordbær


Honningisen:
Rør honningen lind med citronsaften og tilsæt æggeblommerne.
Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig.
Bland først flødeskummet i honningblandingen og vend derpå forsigtigt de stiftpiskede hvider i.
Hæld blandingen i en form og stil den i fryseren i 4-5 timer.
Rør i isen af og til den første time.

Frugten:
Skræl kiwierne og skær dem i skiver.
Skold og flå fersknerne og skær dem i smalle både.
Konserverede skal blot dryppe af og skæres i både.
Befri jordbærrene for haser, skyl og halvèr dem.
Jordbærsaucen:
Kom vand og sukker i en gryde.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med stangen i
sukkerblandingen.
Kog lagen i ca 5 min. og lad den køle af.
Fjern vaniljestangen.
Purèr de rensede og skyllede jordbær gennem en sigte eller i blender og
bland purè og lage.

Anretning:
Tag isen ud af fryseren ca 10 min før servering.
Vend den ud på et serveringsfad.
Hæld saucen rundt om isen og fordel frugten herpå eller servèr den til i
en (klar) glasskål og servèr straks. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.673 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her