Logo

Shepherds pie med røget kuller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6-8 personer)

41/2 dl mælk
1 lille løg
1 laurbærblad
1 nellike

900 g røget kuller
4-6 smørkogte æg
500 g frosne ærter
1 spsk hakket purløg
2 spsk hakket kruspersille
peber
900 g kartoffelmos
100 g ost

Bechamelsauce:
20 g smør
20 g hvedemel
mælken fra fisken
1 ½ dl kaffefløde
evt. en sjat hvidvin
citronsaft

Varm mælken op og tilsæt en løg-clouté: Laurbærbladet sættes fast i løget med en nellike. Lad det koge i 10-15 minutter.
Fjern fiskeskindet ved at trække det af. De store ben fjernes med en kniv eller en tang. Læg fileterne i et dybt fad. Kog mælken op igen og hæld den over fisken, så den pocheres.
Smelt smørret ved lav varme og tilsæt melet. Rør det godt sammen og steg det forsigtigt i et par minutter. Tag fisken op af mælken. Mælken sies og røres i opbagningen lidt ad gangen, indtil al mælken er tilsat. Pisk kaffefløden i og kog det igennem. Smag til med citronsaft og evt. hvidvin.
Riv fisken i store flager og læg den i et dybt smurt fad. Skær æggene ud i stykker og læg dem i fadet. Hæld ærterne i. Drys med purløg, persille og peber. Hæld saucen over tærten gennem en si og stil tærten i køleskabet, til den er kold.
Bland osten i kartoffelmosen og lad den smelte. Dæk tærten med kartoffelmosen. Læg mosen langs kanten først og slut af med en klat i midten, så tærten er helt dækket. Tærten bages ved 200ºC i 25-30 minutter.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her