Logo

Lammekoteletter med ingefær og portvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekoteletter med ingefær og portvin

Trækul:      Indirekte   

Gas:          Indirekte/middel varme  

Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 7 -17 minutter

 

3 dl hønsebouillon

½ dl ketchup

½ dl tomatpure

1 lille løg, finthakket

1 stilk blegselleri, finthakket

½ dl portvin

2 spsk honning

1 spsk friskrevet ingefær

1 spsk HP sauce

1 spsk balsamicoeddike

1 spsk Worcestershire sauce

2 tsk chilipulver

2 tsk sennepspulver

2 tsk brun farin

8 lammekoteletter

 

A. Hæld hønsebouillon, ketchup, tomatpure, løg, selleri, portvin, honning, ingefær, HP sauce, balsamicoeddike, Worcestershire sauce, chili pulver, sennepspulver og farin i en kasserolle.

Bring det i kog og lad det simre uden låg i 1 time, mens du rører i det nu og da, til saucen er blevet tykkere.

Hæld saucen over i en foodprocessor eller blender og blend den, til den er jævn. Lad den køle af og stil den derefter i køleskabet, til den skal bruges.

Saucen kan laves op til 3 dage i forvejen, hvis den opbevares i køleskab.

 

B. Grill lammekoteletterne indirekte over middel varme.

De skal grilles 7-9 min. (røde), 10-13 min. (medium) eller 14-17 min. (gennemstegte).

Pensl begge sider med saucen de sidste 2 min. af stegetiden.

Tag koteletterne af grillen og lad dem hvile i 3-4 min.

Varm saucen, hvis der er noget tilbage, og server den sammen med koteletterne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.726 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her