Logo

Hyldebærsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebærsaft


Ved midsommer blomstrer hylden med sine svale, hvide blomsterskærme og får os alle sammen til at længes efter hyldeblomstsaft. 

Ved sensommer og september, derimod, er det sæson for hyldens små, kuglerunde, blåsorte bær, der hænger sprængfyldte af sundhed og minder os om, hvor godt varm hyldebærsaft føles, når halsen er ru, og næsen løber og er rød. 

Hyldebærsaft (ca. 1½ liter)

#

1 kg hyldebær
150 g æbler
4 dl vand
ca. 600 g sukker
saft af en halv citron
eventuelt Atamon
*


1. Rib de skyllede hyldebær, og læg dem i en gryde.

2. Skyl æblerne, skær dem i både, fjern kernehusene, og læg æblebådene i gryden sammen med hyldebærrene.

3. Hæld vandet i gryden, og lad det koge, indtil hyldebærrene brister.

Hæng det til afdrypning i en saftpose eller i et dørslag med et tyndt klæde i bunden.

4. Mål, hvor meget saft der er, og hæld det i en gryde.

Tilsæt sukkeret – du skal bruge 400 g sukker pr. liter saft.

Tilsæt citronsaften, og giv saften et opkog.

5. Skal saften gemmes, kan du med fordel skylle flaskerne i Atamon.

Hæld saften på flasker, og luk dem med det samme.


Den varme saft kan også (endnu bedre holdbarhed), hældes i rengjorte mælkekartoner og nedfryses.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her