Logo

Æblemarengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengs af :
3 æggehvider gerne frosne
150 g sukker
3 små tsk eddike

Pynt :
evt. lidt mandelflager

I bunden af et ovnfast fad anbringer du en lagkagebund, evt. købt og skåret til efter fadet.
Kagen fugtes med lidt saft eller vin, herpå lægges 6 æbler, der er halveret og kogt i en sukkerlage af: 3 dl vand, 100 g sukker og lidt revet citronskal.
De halve æbler uden kernehus koger få minutter møre i sukkerlagen og
lægges med den runde side opad på kagebunden (der kan vædes med
sukkerlagen).
Herover marengsdejen:
Du pisker æggehviderne meget stive, og heri blandes eddiken og halvdelen af sukkeret (der endelig skal være melis), og dette piskes godt – sejt – i nogle minutter, hvorefter du let med en ske vender resten af sukkeret i marengsen – endelig ikke piske mere.
Nu er dejen fin og stiv og fordeles over æblerne.
Lidt mandelsnitter kan drysses over.
Bager i ovnen på en rist på nederste rille i 10 min., ved 225°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her