Logo

Provencebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Provencebrød


Dette lækre brød fra Provence er utroligt nemt lavet og perfekt som tilbehør til langt de fleste retter. 

2 brød. Tilberedningstid: ca. 40 min. Hævetid, i alt: 1 time. Bagetid: 25-30 min. Ikke fryseegnet.

 

#

50 g gær

6dl vand

1 spsk salt

125 g sigtemel (2 dl)

ca. 800 g hvedemel (13-14 dl)

Fyld:

2 løg

1 squash (zucchini)

4 tomater

1-2 hvidløgsfed

1 tsk timian

1 spsk olie

salt, peber

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Bland salt og sigtemel i og rør det godt sammen.

Tilsæt hvedemelet og ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve på et lunt sted ½ time.

 

2. Pil og hak løget fint.

Skær den skyllede squash i små tern og hak tomaterne groft.

Lad løget snurre i olien få minutter.

Kom så squash, tomater og knuste hvidløgsfed i sammen med timian.

Lad det snurre i 10-15 min.

Smag til med salt og peber. Lad fyldet svale lidt.

 

3. Ælt dejen sammen og del den i to portioner.

Rul hver portion ud til plader på hver 30x25 cm.

Fordel grønsagsfyldet på pladerne.

 

4. Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og rul hver plade sammen om fyldet.

 

5. Læg rullerne med sammenføjningen nedad på bagepladen belagt med bagepapir.

Lad dem efterhæve på et lunt sted i en halv time.

 

6. Pensl med æg og bag brødene på ovnens midterste rille ved 200-225 °C i 25-30 min.

 

Serveres lune til f.eks. grillstegt oksekød og kylling. Skær brødene på tværs i brede stykker inden de serveres.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her