Logo

Salt kød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er kalvelårtungen, som bruges til saltkød, og selvom det er nemmere at købe det færdigt hos slagteren, er hjemmelavet saltkød ikke så vanskeligt at tilberede i et privat hjem.

 

1 kalvelårtunge på ca. 600 g

Saltlage pr. 1 liter vand:

200 g groft salt

3 spsk sukker

 

Kom kødet i en skål og mål, hvor meget saltlage der skal bruges.

Rør salt og sukker ud i kogende vand.

Lad det svale helt af. Hæld den kolde saltlage over kødet,

Lad det trække i køleskabet 2-3 dage.

Kom kødet i en gryde og hæld usaltet vand på.

Lad kødet koge ved svag varme i ca. 45 minutter.

Lad kødet svale af.

Skær det i tynde skiver ved serveringen. Se fx. Dyrlægens natmad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
492501-02-2016 04:21:27 Kjeld
Det var en god detalje

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her