Logo

Wienerbrødsdej, Basisopskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne basisopskrft er ganske simpel og utrolig let at lave hvis man gerne vil kaste sig over wienerbrød og er nybegynder. Dejen kan sagtens holde i 1-2 uger i køleskabet. Den kan dog ikke fryses ned.

 

50 g gær
2 dl mælk
1 knsp salt
2 spsk sukker
250 g smør
1 tsk kardemomme
1 stk æg
500 g hvedemel

Gær, mælk, krydderier, samt 100 g smeltet, håndvarmtsmør røres sammen.

Ægget, på nær lidt til pensling hældes i sammen med melet, dejen slåes med ske, dækkes med klæde og stilles til hævning.
Når den er luftig, æltes den med lidt ekstra hvedemel på bordet, til den slipper bordet og hænder.

Den rulles ud i en aflang firkant, ca. 2 mm tyk. 150 g kold smør snittes fint med ostehøvl og lægges på ⅔ af dejen, indtil 2 cm fra yderkanterne.

Den del uden smør foldes halvt ind over den smørdækkede dej, den anden halvdel foldes over, så dejen uden smør kommer i midten.
Dejen rulles forsigtigt ud igen, så tyndt som muligt, foldes sammen i 3 lag og rulles atter ud.

Dette gentages 3 gange, så får man 9 dejlag.

Som regel må dejen ligge koldt mellem udrulningerne, så smørret kan stivne helt hver gang.

Winerbrødsdej kan gemmes 1-2 uger i køleskab, men ikke i frostbox.
Halvbagt wienerbrød kan nedfryses. Det sættes uoptøet i varm ovn ved 300° 5-10 min. før serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.537 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her