Logo

Pizza med sardeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en opskrift på en lækker og nem pizza med sardeller. Sardeller er saltede ansjoser, men normale ansjoser kan naturligvis godt bruges. Prøv den for eksempel til aftensmaden.

 

Dej:

25 g gær (½ pakke)

3 ½ dl vand

2 tsk. groft salt

½ dl olie

ca. 600 g hvedemel eller pizzamel (10 dl)

pensling: 1 spsk. olivenolie

 

 

Fyld:

2 dl tomatpure

75 g sorte oliven

ca. 10 sardeller (saltede ansjoser)

1 spsk frisk oregano eller 1 tsk tørret oregano

100 g revet fast ost - fx danbo

25 g revet fast ost - fx parmesanost

*

 

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.

Tilsæt det resterende vand, salt, olie og ca. ¾ af melet.

Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel.

Dejen skal være blød og smidig.

Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.

Form dejen til 4 kugler og rul dem flade ½-1 cm tykke.

Læg dem på meldrysset bageplade eller på bagepapir på plade. Eller rul hele dejen ud i en stor firkant og læg den på bagepapir i en bradepande.

Pensl med olivenolie.

Smør med tomatpure, fordel oliven, sardeller og oregano jævnt og drys til sidst med reven ost.

Bag pizzaerne/pizzaen midt i ovn til farven er gylden ved 225° C ca. 25 min.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her