Logo

Fødselsdagskage med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smørdej:
200 g sukker
250 g margarine
4 æggeblommer
150 g hvedemel
3 strøgne tsk bagepulver
1 ½ dl mælk
 
Marengsbund:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vanilje
100 g hakkede nødder eller mandler
 
Pynt:
4 dl piskefløde
4 dl cremefraiche 18%
1 tsk vanilje eller efter behag
Diverse frugter, fx. jordbær, kiwi, druer...
 
Smørdej: Sukker og margarine røres godt og æggeblommerne røres i.
Hvedemel, bagepulver og mælk røres i.
Marengsbund: Hviderne piskes stive, og sukkeret drysses langsomt i under piskning: Derefter vendes vanilje og sukker i.
Dejen kommes i en bradepande der er beklædt med papir, og marengsen smøres derefter oven på.
Kagen bages på nederste rille ved 200°C i højst en halv time, eller med varmluft ved 175°C i 40 min.
Når kagen er bagt vendes den om ved hjælp af en bageplade eller en bakke, så marengsen kommer i bunden.
Pynt: Fløden piskes meget stiv og creme fraichen røres i og smages til med vanilje.
Cremen kommes på den afkølede kage, og der pyntes med udskårne frugter oven på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her