Logo

Havflæskesteg med sprøde svær og mormorsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havflæskesteg med sprøde svær og mormorsalat

1,5 kg flæskesteg (svinekam)

5 cl (45 g) salt

1 tsk tørret rosmarin

salatblade eller spidsskål

1 dl piskefløde

2 spsk. citronsaft

1 spsk. sukker

salt og peber

Tilbehør: kogte pillede kartofler

 

Gnid kødet med salt, og kom stegen i en pose, og læg den på køl ca. 1 time.

Saltningen kan undværes, hvis det haster, men det gi­ver kødet større mørhed, og saltet giver smag.

Skær sværen af stegen, og skær den i supert ynde ski­ver, kræver en meget skarp kniv.

Spred det ud på en bageplade med bagepapir, og drys lidt salt og rosmarin over. Stil bagepladen i ovnen ved 200°C til sværene er sprøde og gyldne.

Kasser fedtet, og læg flæskesværene på fedtsugende papir.

Stil flæskestegen i ovnen ved 150°C i ca. 2 timer (cen­trumtemperatur 65°C).

Lad kødet hvile, inden det skæres i tynde skiver, og læg sværen på skiverne.

Riv salatbladene fra hinanden i passende stykker, og kom dem i en skål.

Pisk fløde, citronsaft, sukker, salt og peber sammen, og vend det i salaten.

Server flæskestegen med kartofler og salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her