Logo

Oksemørbrad med pistacienødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg oksemørbrad
1 dl vand
100 g pistacienøddekerner
3 dl oksebouillon
100 g smør
1 dl piskefløde
salt
peber
Maizena
2 skalotteløg

Kødet pudses for fedt og sener.
Halvdelen af nødderne prikkes i kødet.
Brun kødet i forvarmet ovn ved 250 º C, 5 minutter på hver side.
Pensel med lidt af smørret under bruning.

Dæmp varmen til 170º C.
Hak resten af nødderne groft og bland dem med resten af smørret.
Fordel blandingen i et jævnt lag på stegen og krydr.
Læg de pillede, skivede løg i bunden af bradepanden.
Steg kødet færdigt i ca. 15 minutter.

Tænd grillen og grill kødets overside i ca. 2 minutter.
Lad kødet hvile for åben ovndør i 5 minutter, tag det ud af ovnen og lad det trække i 15 minutter.

Kog bradepanden af med bouillon.
Si skyen og bring den i kog med fløden.
Smag til og lad det simre i 5 minutter.
Lad nødderne blive i saucen.
Jævn saucen med Maizena.

Det smager godt med ekstra nødder på toppen af stegen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.940 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her