Logo

Svensk juleskinke og julesalat med klementiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svensk juleskinke og julesalat med klementiner

 

Den sennepsglaserede skinke er en specialitet fra Sverige. Skinken kan være en del af julebordet eller en middagsservering mellem jul og nytår.

5-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 1 time og 30 min.

 

Juleskinke:

1 kg juleskinke eller bayonneskinke (sprængt og evt. røget)

3 spsk stærk sennep

2 spsk brun farin

3 spsk rasp

bredbladet persille

 

Julesalat med klementiner:

2 stk julesalat

4 klementiner

1 granatæble

75 g valnøddekerner

 

Tilbehør: brød

*

 

Kog skinken i ca. 60 min. ved svag varme.

Brug evt. et stegetermometer.

Kog til centrumtemperaturen er 60 °C.

Lad skinken hvile i kogevandet i 20 min.

 

Snit julesalaten. Pil klementinerne, og del dem i både.

Skær et tyndt låg af granatæblet ved at ridse gennem skallen hele vejen rundt.

Løft låget af, og rids granatæblets skal i 4-6 både, ved at følge de gule hinder.

Bræk stykkerne fra hinanden, træk den tynde hinde af kernerne, og skub kernerne ned i en skål.

Bland granatæblekerner med julesalat, klementinbåde og hakkede valnødder.

 

Fjern skind og overflødigt fedt på skinken, og læg den i et ovnfast fad.

Smør en blanding af sennep, brun farin og rasp i et jævnt lag på overfladen af skinken.

Sæt fadet under en varm grill i ovnen i ca. 10 min., til overfladen er gylden.

Skær den glaserede skinke i skiver, pynt med persille, og server med salat og brød.

 

Svensk juleskinke og julesalat med klementiner

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.826 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her