Logo

Gulerodsboller 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodsboller 3

 

Koldhævede boller får en dejlig smag, og har lidt længere holdbarhed end hurtigt hævede. Disse gulerodsboller er meget velegnede til madpakke og picnic, evt. med pålæg.

16 boller. Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 15-20 timer. Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnede.

 

#

15 g gær

½ liter vand

2 spsk olie

250 g groft hvedemel (grahamsmel)

1½ tsk groft salt

ca. 700 g hvedemel

250 g gulerødder

 

Drys:

2 spsk sesamfrø

*

Rør smuldret gær ud i lidt af vandet.

Tilsæt resten af vandet, olie, groft hvedemel og salt.

Tilsæt derefter gradvist hvedemel.

 

Ælt dejen glat og smidig.

Sæt den tildækket i køleskabet i 10-15 timer eller evt. lidt længere.

 

Riv gulerødderne, og ælt dem i dejen.

Form dejen til16 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og drys med sesamfrø.

Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time, til de er næsten dobbelt størrelse.

 

Bag bollerne i ca. 15 min. på midterste ovnrille ved 225 °C.

Bank på bunden af en bolle.

Den er færdigbagt, når det lyder hult.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Nyd de gode boller med pålæg som fx salat, tomat og ost.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her