Logo

Blødende chokoladekage Manjari med bagt figen, syltet ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis du vil imponere dine gæster så prøv denne dessert med chokolade fondant, også kaldet blødende chokoladekage, bagt figner, syltet ananas og vaniljeis. Hvis du er til øl så server med en Rochefort 10.

"Rochefort" og vaniljeis

 
100 g Manjari Valrhona chokolade 64%
75 g usaltet smør
60 g sukker
1 dl æggehvide
½ dl æggeblomme
10 g ma.izenamel
1 spsk rørsukker
Vanilleis
 
Bagt figen:
4 figner
50 g smør
 
Syltet ananas "Rochefort":
1 sød ananas
250 g rørsukker
2 dl Rochefort eller anden mørk øl
1 dl vand
1 vaniljestang
Skal af 1 citron
10 sorte peberkorn
4 nelliker
 
Hak chokoladen i stykker og smelt i vand­bad med smør ved svag varme til ca. 40°.
Rør chokolade og smør sammen og pisk æggeblomme i.
Pisk æggehviderne stive, tilsætt sukker og pisk til en sej marengs.
Bland forsigtigt chokolademassen med marengs og sigt mdizenamel i.
Hæld dejen i en lille skål smurt med blødt smør og drys med rørsukker. Stil i fryseren i mindst 12 timer.
Bag kagen direkte fra frys ved 200° i 10 minutter og server.
 
Figner: Skær et kryds i fignerne, fordel smørret og bag fignerne 10 minutter ved 180°.
 
Syltet ananas: Skræl ananasen og skær den i 8 stykker på langs.
Karamelliser rørsukkeret, tilsæt øl, vand, citronskal, den flækkede vaniljestang, peber og nelliker og kog igennem.
Braiser ananasstykkerne under låg ved svag varme i ca. 45 minutter. Reducer saften til sirups­agtig konsistens.
 
Anretning: Stil den blødende chokolade­kage Manjari med bagt figen, syltet ananas Rochefort med sirup og vaniljeis på tal­lerkener.
 
Ølkommentar: Modspillet er Rochefort 10, en rigtig prestige-ale på 11,3%! En sand majestæt med sin bordeaux-røde, næsten sorte farve og kraftige beigefarve­de skum hat. Kroppen er næsten flødeagtig og aromaen kraftig, krydret med antydning af kandiseret frugt og mørk chokolade. Det­te er en øl, der vil matche en hvilken som helst chokoladedessert.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.382 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her