Logo

Coq au vin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Coq au vin

 

Dagens middag er en fransk klassiker: Hane i vin. Vi har brugt rødvin til denne udgave, men retten kan også tilberedes med en fyldig hvidvin. Luksus du skal prøve.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 55 min. Fryseegnet

 

#

1 hane (eller stor kylling, ca. 1½ kg)

25g smør

2 spsk olie

250 g bacon

250 g skalotteløg

8 stilke bladselleri

2-3 spsk hvedemel

4 dl rødvin

1 bouquet garni (suppevisk: et par laurbærblade, persillestilk og et par hvidløgsfed bundet sammen med bomuldsnor)

salt og friskkværnet peber

250 g markchampignoner

Tilbehør:

persille

ris eller flûte

*

 

Skær hanen i 8 stykker: over- og underlår for sig, og bryst med ben i 2 stykker hver (de 2 med vingespids på).

 

Skær bacon i terninger.

Pil skalotteløgene, og skær dem evt. i halve eller kvarte.

Rens bladselleristilkene og skær dem i små stykker.

 

Brun kyllingestykkerne i en stegegryde med gyldent smør og olie.

Tilsæt baconterninger, skalotteløg og bladselleri, og steg under omrøring et par min.

Drys med mel, og steg i nogle min.

Hæld vin på, læg bouquet garn i i gryden, og krydr med salt og peber.

Læg låg på, og lad retten småsimre i ca. 45 min. ved svag varme, til kødet er gennemstegt.

 

Rens champignonerne, og skær dem i skiver.

Brun dem på en tør pande, og vend dem i saucen lige før servering.

Smag til med salt og peber, drys med hakket persille, og server med kogte ris eller flûte.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her