Logo

Roastbeef ovnstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Roastbeef ovnstegt


Roastbeef er oksesteg af inderlår, culotte eller mørbrad, som oftest stegt således, at stegen er rød i midten. For at få den perfekte røde centrumfarve skal kernetemperaturen være 58-60 °C. Dansk udskæring af roastbeef er oftest fra inderlår.

Tidsforbrug ialt: 45

# Ingredienser:
1 roastbeef på ca 1 kilo
3 tsk friskkværnet peber, gerne 4-5 pebers blanding
1 dl hakket persille
2 spsk hakket purløg
1 tsk tørret estragon

*

 

Stil ovnen på 225 °C.

Bland krydderurterne i en skål og læg blandingen ud på et stykke bagepapir i et jævnt lag.

Læg kødet oven på urterne og rul det godt rundt.

Pres godt ned, så urterne sætter sig fast på kødet.

Snør kødet med kødsnor.

Læg kødet på en grillrist oven på en bageplade/bradepande.
Sæt et stegetermometer i centrum af kødet og sæt kødet i ovnen
Steg til kødet er 60 °C, ca 30 minutter.

Læg kødet på et skærebræt og lad det hvile tildækket i 15 minutter med alufolie på.

Skær kødet i tynde skiver og server straks

Serveres med en god salat og hasselbackkartofler. Roastbeef kan også bruges kold.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her