Logo

Citronpandekager med jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronpandekager med jordbær

 

De tynde citronpandekager smager pragtfuldt med jordbær til.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 30 min. Hviletid for dejen: 30 min. Fryseegnet

#

125 g (2 dl) hvedemel

2 æg

1 knsp salt

1 tsk melis

1 citron

2½ dl mælk

100 g smør til stegning

*

1. Pisk mel, æg, salt, sukker og mælk sammen til en jævn dej.

Tilsæt 1 tsk reven citronskal og saften af citronen.

Lad dejen hvile 30 min.

 

2. Smelt smørret i en kasserolle og hæld det op i en lille kande.

Kom lidt smør på den varme pande, vend panden rundt, så smørret fordeler sig over det hele og kom så dej på.

Lad den flyde ud til kanten.

Bag pandekagen brun på den ene side, vend den med paletkniven og bag den på den anden side.

 

3. Fortsæt med resten af dejen.

Pandekagerne skal endelig være tynde, så man skal ikke hælde for meget dej på panden ad gangen.

 

4. Fold pandekagerne ad to gange, efterhånden som de er bagt og hold dem varme.

 

5. Serveres med friske jordbær og evt. en citronsnitte til at dryppe pandekagerne med.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her