Logo

Rødkålssalat med pære - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spis noget let i aften - Det bedste om efteråret er helt friske rødkål med modne, saftige pærer - rødkålssalaten med pærer kan også laves resten af året

Spis noget let i aften - Det bedste om efteråret er helt friske rødkål med modne, saftige pærer - rødkålssalaten med pærer kan også laves resten af året

 

500 g rødkål

½ løg

30 g pinjekerner

5 spsk olivenolie

2½ spsk æbleeddike

flydende sødemiddel

havsalt, peber

1 pære (125 g)

300 g kalkunbryst, pålæg

8 skiver knækbrød

50 g smør

*

A. Rens rødkålen og skær den i strimler.

Pil løget, skær det i tern og bland dem i rødkålen.

 

B. Rist pinjekernerne gyldenbrune på en tør pande.

Rør olien med æbleeddike, sødemiddel, salt og peber.

Hæld den over rødkålen.

 

C. Vask pæren og skær den i stykker.

Bland pære og pinjekerner i salaten.

 

D. Fordel salaten på kalkunbrystskiverne, form dem som kræmmerhuse og hold dem fast med tandstikkere.

Anret og servér knækbrød og smør til.

 

Per Portion 1450/346 kJ/kcal. 13 g protein. 21 g fedt. 21 g kulhydrater. 7 g fibre.

 

Tips: Hvis man synes, at rå rødkål er for hård, kan man hælde varmt vand over kålen, når den er snittet. På den måde ødelægges meget færre værdifulde stoffer, end hvis man koger kålen længe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her