Logo

Flamberede figner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flamberede figner

 

Her er en festlig og nem dessert. Vi serverer de flamberede figner med flødeskum - en god vaniljeis eller lakridsis vil også gøre sig god til.

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min. 4 personer

 

#

3 økologiske appelsiner

8-12 figner

1 dl sukker

½ dl cognac eller anden spiritus

Tilbehør: 2 dl piskefløde

*

Vask appelsinerne og skær skallen i tynde strimler (uden den hvide hinde) brug evt. et citrusjern. Pres saften over i en gryde og tilsæt sukker og strimler af skallen.

Kog det igennem 5 min.

 

Vask fignerne og skær dem i halve.

Læg dem i sukkerlagen og lad dem simre 5 min, mens de vendes hele tiden.

Tilsæt lidt cognac eller anden spiritus og sæt ild til.

Server straks med iskold flødeskum.

 

Flamberede figner

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her