Logo

Fiskefrikadeller med lun fennikelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med lun fennikelsalat

Fiskefrikadeller - ca. 18 stk.:

400 g frisk torskefiletter uden skind og ben

50 g løg

1 æg

3 spsk hvedemel

1 spsk smør og olie

0,75 tsk groft salt

friskkværnet peber

5 cl danskvand

5 cl smør og olie

Lun fennikelsalat:

2 tsk smør og olie

300 g fennikel i tynde skiver

300 g tomater i både

1 dl grønsagsbouillon

1 fintstrimlet mild rød chilipeber

1 tsk sukker

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

Pynt: fennikeltop

Tilbehør: 1 kg små kogte og pillede kartofler

 

Fiskefrikadeller: Fjern eventuelle ben fra fiskekødet og hak fisk og løg i en foodprocessor. Kom det i en skål.

Rør fisken sammen med æg, mel, smør- og rapsolie, salt, peber og danskvand. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Lad smør- og rapsolie gyldne i en pande.

Læg skefulde af fiskefarsen i panden og steg fiskefrikadellerne ved kraftig varme, 5-6 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

 

Lun fennikelsalat: Tør panden af og varm smør- og rapsolien ved kraftig varme, men uden at brune.

Svits fennikelskiverne i ca. 2 min.

Tilsæt tomat, bouillon, chili, sukker, salt og peber.

Bring blandingen i kog og kog den ca. 1 min.

Tag panden af varmen og smag til.

 

Ved serveringen: Server fiskefrikadellerne med lun fennikelsalat og kogte kartofler.

Fryseegnet: Nej

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.648 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her