Logo

Skyr-koldskål med rabarbersirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skyr-koldskål med rabarbersirup

 

Skyr er et syrnet mælkeprodukt, som har oprindelse i Island. Det er friskt, syrligt og perfekt til en variant af den klassiske danske koldskål, der laves af kærnemælk. Her er koldskålen lavet med rabarber i stedet for citron.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 10 min.


#

250 g skyr naturel

2 æggeblommer

½ stang vanilje

2 spsk sukker

3 dl mælk

 

Rabarbersirup:

250 g rabarber

½ dl vand

175 g sukker

 

Pynt:

frysetørrede jordbær

*

 

Pisk æggeblommer skummende med kornene af vaniljestangen og sukker.

Rør skyren i æggeskummet, og tilsæt gradvist mælk.

Denne koldskål skal ikke være så sød, da rabarbersiruppen på toppen søder.

Sæt koldskålen i køleskabet.

 

Skær bladene og lidt af den grove ende af rabarberstilkene væk, og skyl dem.

Skær rabarberne i mindre stykker, og kog dem med vand i ca. 10 min.

 

Hæld rabarber og saft gennem en sigte foret med et rent viskestykke, og lad saften dryppe af i en ren gryde.

 

Tilsæt sukker, og kog saften igennem, til sukkeret er opløst.

Afkøl saften.

 

Nyd kold skyr-koldskål med rabarbersirup, og drys med frysetørrede jordbær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her