Logo

Kold Kvarksoufflé Poire William

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(10 pers.)
1 biscuitbund
500 g kvark 5%
200 g sukker
Marven fra 1 stang vanilje
7 blade husblas
¼ liter piskefløde pisket stift
½ dl Poire William (pære brændevin)
 
Pærelage:
4 modne Poire William pærer
3 dl vand
100 g sukker
2 cl Poire Wil­liam
 
Pynt:
5 blade husblas
4 Poire William pæ­rer
citronmelisse
citronsaft
 
1. Til pærelagen koges de skrællede pærer, som er befriet for kernehuset, møre i vand tilsat sukker.
Pærerne kø­ler af i lagen, hvorefter den sies fra, re­duceres til 2,5 dl og blandes med pære brændevinen.
 
2. De to portioner husblas udblødes i hver sin skål med kold vand.
Husbla­sen til »pynt« udrøres direkte i den endnu lunkne pærelage - stilles koldt til det begynder at stivne.
De syv an­dre blade smeltes i vandbad.
 
3. Til kvarkmassen blendes de møre pærestykker med kvark, sukker, vanil­le, pærebrændevin og den smeltede, men lunkne husblas.
Flødeskummet vendes i, og hele blandingen hældes i en springform, hvori man i forvejen har lagt biscuitbunden.
Kvarkkagen stilles koldt et par timer.
 
4. De fire pærer til pynt skæres i tynde både med skræl på, dryppes med ci­tronsaft og lægges taglagt på kvarkka­gen,
Citronmelisseblade lægges på, og kagen overhældes med den næsten stivnede pæregele. Den færdige kage stilles koldt indtil servering.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her