Logo

Thanksgiving kalkun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kalkun på 4 – 5 kg (ikke udbenet)
Fyld af:
4 skiver hvedebrød i terninger
2 madæbler i terninger
200 gram kogte kastanier
1 løg i små terninger
2 stilke bladselleri i små terninger
salvieblade
timiankviste
75 gram smeltet smør
2-3 dl æblemost eller bouillon
samt salt og peber
 
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Gnid kalkunen ind og udvendigt med citronsaft og salt.
Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op.
Halsskindet kan også fyldes.
Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør.
Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad.
Sæt den i en 180ºC varm ovn og steg den i ca. fire timer.
Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand.
Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen.
Server med cranberry sauce (tranebærsauce): tranebær, en sjat vand, lidt portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her