Logo

Fasaner i flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ungfasaner (gerne hanner)
Kalvefond (på kalveben) 1 stk
2 porrer
2 gulerødder
10 skalotteløg
4 tyndeskiver fersk spæk
1 glas cognac
1 flaske grape tonic
2 spsk ribsgelé
25 g smør (til stegning)
2-3 dl piskefløde
salt og peber

Kalvebenet lægges i en gryde og dækkes med vand.
Når vandet koger, tilsættes 2 udskårne porrer plus gulerødder i passende stykker.
Der krydres med salt og peber.
Det hele koger op og skummes.
Skru ned og lad gryden simre i mindst 3 timer.

Lad fonden køle helt af, og fjern evt. fedt fra overfladen.
Suppen sies fra ben og grønsager.

Fasanerne barderes (pakkes ind) med spækskiverne og brunes i smør i en stor gryde.
Tilsæt et glas cognac og lad det koge helt væk.
Fond og fløde hældes ved til fasanerne er næsten dækkede.
Skræl skalotteløgene og kom dem i gryden.
Skru ned for blusset og lad retten simre.
Nu tilsættes der grapetonic, og gryden småkoger i ca. 45 min.
Prøv evt. med en strikkepind, om fuglene er møre.

Smag saucen til med ribsgelé, salt og peber.
Fjern spækket, og server retten med aspargeskartofler

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.353 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her