Logo

Efterårsgryde med oksekød og pølser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Efterårsgryde med oksekød og pølser

 

En anderledes efterårsgryde med kød og en kraftig og pikant smag af pølse, en mildere eller stærkere sort

• Vælg mager pølse, hvis du vil skære ned på fedtet og kaffefløde i stedet for piskefløde.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Efterårsgryde med oksekød og pølser:

400 g oksekød i tynde skiver

300 g pølser

1 løg

1 fed hvidløg

1 tsk smør eller margarine

1 tsk oregano

2 tsk soya

2 J1 dl fløde

50 g fetaost

10 sorte oliven

½ tsk salt

¼ tsk sort peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær kødet i tynde strimler.

Pil og hak løget.

Smelt fedtstoffet på en teflonpande og brun kødet, tilsæt løg, pres hvidløget over og steg til løgene er blanke.

Læg det over i en sauterpande.

 

2 Tilsæt oregano, soya, fløde og smuldre t fetaost.

Krydr med salt og peber.

Lad kødet simre nogle minutter i saucen.

 

3 Steg pølserne på panden og læg dem over i sauterpanden sammen med de udstenede oliven. Lad det hele simre sammen et par min.

 

4 Garner evt. med frisk oregano og gerne også smuldret fetaost.

 

5 Server med let kogte grønsager og pasta eller ris.

 

Tips & råd

 

Efterårsgryde med oksekød og pølser

Pitabrød kan købes færdige i handelen.

Du kan let bage dine egne. Prøv at bruge lidt grovere mel til dejen.

Til 6 brød: 30 g gær, 2½ dl vand, 1½ tsk salt, ½ spsk honning, 2 spsk olie, 3½ dl grahamsmel og 3½ dl hvedemel.

Ælt som en almindelig gærdej. Lad hæve en time. Varm ovnen til 275 °C.

Tag dejen op og ælt den igennem.

Del den i 6 stykker og tril hver del til en bolle som trykkes ud til en cirkel ca. 1 cm tyk.

Vend i mel og hæv yderligere 30 min. på en plade med bagepapir.

Bag brødene på en hed plade i 10 min. på midterste rille.

Lad dem køle af på en rist. Bræk toppen af brødene og fyld dem.

 

SERVERINGSFORSLAG

Bliver der noget tilovers, kan du servere det som fyld i pitabrød med lidt rå grønsager.

Erstat oksekødet med lammekød og prøv gerne forskellige typer af pølser.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 520 = kJ 2188

Kulhydrat 5 g Protein 33 g Fedt 41 g (71%) Fibre <1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.483 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her