Logo

Nøddemarengs med bitter nougatcreme og brombærcoulis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Nøddemarengs med bitter nougatcreme og brombærcoulis


# Ingredienser

Nougatcreme:
150 g usaltet smør
75 g bitter chokolade
50 g flødechokolade
50 g blød nougat
saften af 1 appelsin
lidt sirup
 
Nøddemarengs:
6 æggehvider
150 g sukker
100 g hassel­nøddemel (pulveriserede nødder)
100 g mandelmel (pulveriserede mandler)
 
Brombærcoulis:
500 g brombær
300 g sukker
lidt vand
 

* Tilberedning

1. Smørret piskes til skum over svag varme, tilsættes den smeltede chokolade og 
nougat samt appelsinsaft og sirup.
Cremen piskes kraftigt et par minutter, stilles til afkø­ling og piskes atter igennem en gang.

2. Æggehvider og sukker piskes godt, til massen dan­ner "bånd". 
Nøddemel og mandelmel vendes i.
Massen smøres i et tyndt lag ud på en bageplade dækket med bagepapir og 
bages ved 150 ºC i 25 minutter og afkøles.

3. Brombær, sukker og eventuelt lidt vand koges til en jævn konsistens. 
Massen moses gennem en sigte, koger atter op og tilsættes, hvis den er for tyk, lidt vand.

4. Marengsbunden skæres i flere ens stykker.
Cremen smøres på lagene, der lægges lagvis.
Drysses eventuelt med kakao, flormelis eller chokolade spåner. 
Brombær­coulis'en anrettes omkring kagen eller i en skål ved siden af..
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her