Logo

Marineret okse-lårtunge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g okselårtunge
3 dl hvidvin

Marinade:
100 g mayonaise
2 store bundt basilikum
1 spsk Dijon sennep
saft af en citron
2 fed hvidløg
salt
peper
indkogt kogelage fra lårtungen

Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peper og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt.
Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved.
Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem.
Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. ½ dl og stilles så til afkøling.
Mayonaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peper. Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f. eks. med en varm Tomatlasagne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her