Logo

Karnevals-klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse sprøde kager bliver også kaldt; Chiacchere eller Bugie = Sladder eller Løgne
Under karnevallet er alt tilladt, siger et italiensk ordsprog. Det er måske grunden til at karnevals-klejnerne kaldes enten "Sladder" eller "Løgne". Eller også skyldes navnet, at man før i tiden gik fra hus til hus og udvekslede klejner - og sladder. En anden forklaring er, at det var nonner, der opfandt specialiteten - og når nonner sladrer, er det på en let og sprød manér!!!

500 gram hvedemel
50 gram smør i tern
100 gram sukker
4 letpiskede hele æg
4 teskeer grappa/snaps/rom eller lignende alkohol
4 spiseskeer tør hvidvin
Revet citronskal
Salt

Bland først hvedemel og smør og dernæst de andre ingredienser
Ælt massen til den er let og elastisk
Form dejen til en bold og lad den hvile en time under et viskestykke
Rul dejen ud i tynde flager med kagerullen
Med et takket kage-hjul laves 2 cm brede og 8 cm lange strimler af dejen
Frituresteg "sladrene" i rigeligt planteolie - jordnøddeolie er specielt velegnet - og lad dem dryppe af på friturepapir
Strø flormelis over de kolde "løgne"

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her