Logo

Pariserbøf med et lille twist

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pariserbøf med et lille twist

 

Det bliver ikke bedre - opskrift på den klassiske pariserbøf med et lille twist og i en virkelig lækker og nem version - få opskriften lige her

Der er kommet lidt af det lækre tilbehør i bøfferne, så helt traditionel klassisk er de ikke, men næsten …på 15 min, 2 pers. Er du alene, så del ingredienserne med 2.

 

Ingredienser til Pariserbøf:

500 g oksekød af god kvalitet

1 æg

1 spsk finthakket kapers

salt og peber

2 forholdsvis tynde skiver godt brød

 

Tilbehør:

2 rå æggeblommer

1 lille rødløg i tynde ringe

3 spsk finthakket syltet eller rå rødbede

2 spsk kapers

1-2 spsk friskrevet peberrod

1 spsk olie og 1 spsk smør til stegning

groft salt og friskkværnet peber

*

Fremgangsmåde:

Rør oksekødet med æg, kapers, salt og peber.

Del kødet i to form det til to ikke alt for tykke bøffer, som lægges oven på brødet, klem godt sammen specielt rundt i kanten.

Rids bøfferne med en skarp kniv.

 

Varm olien op på panden og smelt smørret til det er bruset af, steg bøfferne med kødsiden ned af indtil de er færdig på den side.

Steg dem færdige på brødsiden, til brødet er gyldent og sprødt.

 

Anret på en tallerken med løgringe, æggeblomme, rødbede, kapers, peberrod og salt og peber.

Server med en grøn salat, som blot er vendt med lidt vinaigrette.


TIPS: Er du ikke til rå æggeblomme, så kan en pariserbøf også serveres med spejlæg eller pocheret æg.

 

Lidt omkring rå æg

Når det kommer til brug af rå æggeblomme, så er jeg slet ikke i tvivl om, at herhjemme vælger vi en frisk æggeblomme fra en glad økologisk høne.

Jeg bruger ikke pasteuriserede æg af flere årsager. Dels fordi jeg synes de økologiske smager bedre og de økologiske høns kommer ud i den friske luft og lever anstændigt.
Dels fordi de pasteuriserede æg er ofte er af burhøns og det kan jeg ikke støtte.

Og sidst, men ikke mindst, fordi at fødevarestyrelsen heller ikke længere fraråder brug af rå æg fra danske høns i maden. Som de siger, så er der nu kun en teoretisk risiko for salmonella i danske æg. Man bruger selvfølgelig bare det, som man selv har det bedst med.

 

Pariserbøf tilpasset til søde 4 årige krudtugler:

Lav i stedet to små bøffer, rist brødet, og laver små skåle med toppings, som de selv kan vælge frit fra + ekstra grønt som gulerodsstave og agurker. Det er et hit og de synes det var virkelig lækkert.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her