Logo

Sprøde vandbakkelser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprøde vandbakkelser

 

Bag nogle lækre vandbakkelser, og fyld dem med creme og jordbær. Her får du en god grundopskrift, som du kan bruge til både søde og salte vandbakkelser i alle faconer og størrelser.

 

GRUNDDEJ

Giver ca. 700 g dej. Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 8 min.

#

1¼ dl vand

1¼ dl mælk

100 g smør

1 spsk sukker

½ tsk salt

150 g hvedemel

4 æg (200-225 g)

*

Sprøde vandbakkelser

1. Kom vand, mælk, smør, sukker og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.

 

Sprøde vandbakkelser

2. Sigt melet, og hæld det i gryden.

Rør, til melet er helt optaget af væsken, og bag det under omrøring i 4-5 min - til det samler sig til en fast og glat dej.

 

Sprøde vandbakkelser

3. Hæld dejen over i en skål, og lad den afkøle i ca. 15 min. - til den er ca. 50 °C varm.

Tilsæt 3 æg et ad gangen.

Rør grundigt mellem hvert æg, så dejen bliver blank og glat.

 

Sprøde vandbakkelser

4. Pisk det sidste æg sammen i en skål, og rør det i dejen lidt ad gangen, og kun så meget, at dejen falder langsomt af dejskraberen i "klumper".

 

Eclair med jordbær og rabarber

4-5 kager. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 50 min.

#

½ portion grund dej

2-3 spsk perlesukker

 

Fyld:

250 g rabarber

½ stang vanilje

50 g sukker

250 g friske jordbær

2 dl piskefløde

*

 

Fyld dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle (ca. 2 cm), og sprøjt dejen ud i 4-5 aflange kager i 13-15 cm's længde og med 3 cm mellem hver.

 

Sæt pladen i ovnen ved 160 °C varmluft (eller 180 °C alm. ovnvarme) i 45-50 min - til kagerne er gyldne, sprøde og gennem bagte. Afkøl kagerne på en rist.

 

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

Bland rabarber, vaniljesukker og vaniljestang i en gryde, og varm langsomt op under omrøring.

Lad det simre til rabarberne er akkurat møre - ca. 5 min.

Hæld kompotten i en skål, og sæt den koldt.

 

Rens jordbærrene, og skær dem i skiver.

Pisk fløden til skum, og fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle.

 

Flæk de sprøde kager med en skarp kniv, og læg en stribe rabarberkompot og en stribe flødeskum på hver bund.

Læg jordbærrene på, sprøjt endnu en stribe flødeskum ved siden af jordbærrene, og læg lågene skråt på.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.069 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her