Logo

Sprød fisk og nøddekage med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprød fisk og nøddekage med æbler

 

Den sprødstegte fisk serveres med en overraskende sauce tilberedt af passionsfrugt, appelsin og chili. Kageopskriften er også lidt anderledes og helt uden mel.

 

Sprødstegt fisk med passionsfrugtsauce

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. 4 personer.

#

6-800 g kulmulefilet med skind

salt og friskkværnet peber

2-3 spsk olie

 

Sauce:

4 passionsfrugter

½ frisk rød chili

1 spsk olie

2 dl appelsinjuice

1 tsk majsstivelse

 

Tilbehør:

1 hel bladselleri

8 fed hvidløg

2 håndfulde dild

325-400 g ris

1-2 spsk sesamfrø

*

 

SKÆR fisken i portionsstykker, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Krydr fisken på kødsiden med salt og peber, og sæt dem i køleskabet.

 

SKÆR passionsfrugterne midt over.

Skrab kernerne ud i en sigte, og lad saften dryppe af i en skål.

 

HAK chilien fint. Halvår appelsinerne, og pres saften.

 

SAUTER chilien i en gryde med olie, og tilsæt passionsfrugtsaften.

Rør appelsinsaften sammen med majsstivelse, og rør det i gryden.

Kog i 3-4 min. under omrøring.

Tilsæt evt. lidt vand.

Tilsæt passionsfrugtkernerne umiddelbart før servering, og smag til med salt.

 

Del bladsellerien i stængler, rens dem i koldt vand, og skær dem i stave.

Pil hvidløgsfeddene.

Læg bladselleri og hvidløgsfed i en sigte over en gryde med kogende vand (evt. risene).

Lad grønsagerne dampe møre i ca. 10 min.

 

STEG fisken på skindsiden på en slip let-pande med olie ved god varme.

Steg i 7-10 min., til fisken er gennemvarm.

 

SERVER den sprødstegte fisk med passionsfrugtsauce, bladselleri med hvidløg og ris.

Drys med sesamfrø (se tips) og dild.

 

Nøddekage med creme og æblesalat

Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: ca. 45 min. Kagen er fryseegnet uden tilbehør. 10-12 personer.

 

Kagecreme:

½ stang vanilje

75 g sukker

4 dl sødmælk eller kaffefløde

3 æg

2 spsk majsstivelse

50 g smør

 

Kage:

3 æg

1 tsk bagepulver

250 g hasselnøddekerner

100 g ren rå marcipan

 

Tilbehør:

1 citron

4-5 æbler

*

 

FLÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret.

 

LÆG den tomme vaniljestang i en gryde med mælk eller fløde, og giv det et opkog.

PISK æggene sammen med vaniljesukker og majsstivelse i en skål.

Pisk den varme mælk eller fløde i.

Hæld det tilbage i gryden, og kog det igennem under piskning.

Hæld cremen i en skål, pisk smørret i, og lad den køle lidt af.

 

PISK æggene sammen med bagepulver.

Hak eller blend nødderne til mellemfint mel, og riv marcipanen groft.

Vend kagecremen sammen med æggeblandingen, nødder og marcipan.

 

HÆLD dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 35 min.

Stil den til afkøling på en rist og åben formen efter 10 min.

 

PRES citronen.

Vask æblerne, udkern dem, og skær dem i skiver.

Vend dem med citronsaft.

 

ANRET kagen på et fad og pynt med æblerne.

 

TIPS: Rist evt. sesamfrøene et par min på en tør pande, så får de ekstra smag og aroma

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.413 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her